Seniorer

Seniorgolf på Samuelsdals Golfbana

Pga Covid-19 har vi anpassat seniorgolfen:
Vi har maximerat antalet deltagare till 50 personer och därav behöver du anmäla dig senast 18:00, tisdagar via något av följande tre alternativ;
1) Skriv upp dig på anmälningslista i klubbhuset.
2) Skicka ett mail till danielssvenolsson84@gmail.com
3) Ring Sven Olsson på 070-578 20 35.
Namn och hcp ska framgå.

Vi är noga och följer FHM´s krav och rekommendationer

Sedan många år anordnas regelbundet Seniorgolf för klubbens äldre medlemmar. Varje onsdag kl. 08:30 samlas ett stort gäng pensionärer, för att spela scramble 9 hål, en lättsam tävlingsform med social samvaro och motion som främsta mål. En liten startavgift tas ut av alla deltagare och merparten av insatsen går till priser för de tre bästa lagen. I scramble slår alla lagets spelare ut sin boll från den tee de ska spela från. Därefter väljer laget vilken boll man ska spela vidare från. Platsen markeras och därifrån slår alla lagmedlemar sitt nästa slag och så vidare tills bollen har gått i hål och lagets resultat noterats. Alla spelare är lika välkomna oavsett golfkunnande. Tävlingsformen är särskilt väl lämpad för nybörjare. 

Utifrån anmälningslistan gör tävlingsledningen lagindelningar och försöker att skapa så många och så jämnstarka lag som möjligt. I varje lag finns en erfaren lagkapten, som håller ordning på laget och reglerna, fyller i scorekortet och skapar god laganda. Tävlingen startar 09:00 med s.k. kanonstart, d.v.s. att samtliga lag tilldelas ett eget starthål, varefter alla 9 hål spelas varvet runt. Tävlingen avrundas med en gemensam återsamling med fika och samvaro samt prisutdelning.

Välkomna!

Sven Olsson/tävlingsledare