Damer

Damkommittén följer klubbens styrelsebeslut samt SGF´s och DGF´s skarpa rekommendation att inte anordna tävlingar och har beslutat att inga tävlingar kommer att genomföras före 1/7.

Pga Coronapandemin startar vi tjej-touren preliminärt tisdagen den 7 juli och spelar fram till prisutdelningen någon gång i september.
Nya besked kan komma senare.

Idén med verksamheten är att klubbens damer skall kunna träffas under avslappnande former med ett litet inslag av tävlingsnerv för spänningens skull.

Tjej-touren, som damtouren bytte namn till 2019, har spelats under många år med ett stort antal damer, är en tävling för alla som pågår varje tisdag kväll under hela sommaren. Man kommer och spelar de gånger man har möjlighet och vid säsongens slut är det var och ens 6 bästa nettorundor på långa hålen, 1-9, (par 36) som räknas inför den avslutande prisutdelningen. Tjej-touren spelas med spelformen slaggolf och kanonstart kl 18:00 på hålen 1-9.

OBS! Anmälan till deltävlingarna i tjej-touren sker via ”Min Golf”.
Ytterligare information kommer via mail eller info i klubbhuset.

Vi planerar även för att köra en turnering matchspel under säsongen.

Vi hoppas även kunna spela Hulda Cup under säsongen. En lagtävling där vi möter tjejer från andra klubbar i Dalarna. Deltagande klubbar är, förutom vi: Avesta GK, Dalsjö GK, Falun-Borlänge GK, Hagge GK, Leksands GK och Säters GK. Spelprogrammet för Hulda cup hittar du här!

Vi Samuelsdals-kullor är regerande mästare i OmKullslaget där vi vann en inteckning i Dalahästen, det ständigt vandrande priset bland Dalarnas golfklubbars kullor. OmKullslaget är en lagtävling i spelformen poängbogey, Greensome, där Damkommittén gör laguttagningen. Om tävlingen genomförs 2020 återstår att se. Håll utkik här på hemsidan!

Damkommittén 2020 består av: Inger Larshans, Gunilla Svensson och Rigmor Kierkegaard.
Vi efterlyser fler tjejer som vill vara med! Hör av dig till Inger, Gunilla eller Rigmor om du är intresserad.