Nyhetsbrev v.44

Tack för denna säsong…

Den 29 oktober blev årets sista speldag för säsongen 2023 och det blev ännu en tung säsong med problematiskt väder. En blöt och kall vår som följdes upp med en varm försommar. Vi bad om regn och vi fick regn så vi teg. En utmanade sommar för golfspel och flera flyttade tävlingsdagar.

Tillsammans har vi slitit och gjort det bästa av säsongen som gått. Vi kämpade med etablering av gräs under den torra perioden och resten av säsongen försökte vi hitta torra spelytor.

Allt har inte varit katastrof utan våra populära touren har fortsatt vara stabila och tävlingsverksamheten har varit bra. Nyhet för året var bland annat Golf Weekend och Par 3 DM som avslutades uppe i Pensionatet. Riktigt kul att Samuelsdals Pensionat har kommit igång med verksamhet igen och det ger en krydda till våran anläggning att vi kan äta mat och umgås där uppe igen. 30 års Jubileumsscramblen blev en riktig succé med strålande väder och vassa juniorer som visade upp sina förmågor. Våran juniorverksamhet fortsätter att växa med många i träning och många åker runt och tävlar. Det är oerhört glädjande att se alla generationer samlas och spelar tillsammans på Samuelsdal.

Vi avslutade säsongen med att bearbeta det övre skiktet på greenerna med att lufta och plocka ur material för att blanda ut det med ny sand. Allt för en bättre profil som gör att gräset kan växa bättre till kommande säsong. Vi har jobbat tätt med SGF Bankonsulent Erik Dahl under säsongen och skickat prover på analys för att ta reda på vad vi behöver göra. Vi såg redan resultat av de åtgärder vi gjort under säsongen och gräset växte betydligt bättre än tidigare.

Nu står vi med en snötäckt golfbana och första skidåkaren har redan besökt oss. Vi har en del arbeten kvar ute på banan innan vintern kan komma och det är dags för julov. Glöm inte Höstårsmötet den 12 november 13:00 för Samuelsdals GK i Pensionatet.

Varmt välkomna önskar styrelsen i Samuelsdals Golfklubb

 

 

Årets julklapp för alla Samuelsdalare!

Jubileumsboken om Samuelsdals golfbana är nu klar och kommer inom kort att lämnas till tryckning på Scand Book i Korsnäs. 500 exmplar är beställda och försäljningspriset kommer att bli 125 kr/ex. Ett 60-tal medlemmar har redan förhandsbeställt boken och det kan alla andra intresserade också göra, så ni inte missar chansen att få ett eller flera exemplar av boken.

Du kan höra av dig till någon av oss i redaktionsgruppen för en förhandsbeställning!

Sven Olsson
danielssvenolsson84@gmail.com, tel. 070-578 20 35
Håkan Glimåker
hakan.glimaker@gmail.com, tel. 070-624 32 52
Lars Nordström
nordstrom.lei@gmail.com, tel. 076-167 47 81
Mats Neubauer
mats.neubauer@telia.com, tel. 023-200 02

Tack så länge och vi ses den 12 november

Ha en fin dag

Bästa hälsningar,
Johan Bergström Brahn
Samuesldal Golf

Copyrights © 2024