Nyhetsbrev v.19

Sommaren är kort…

Sommaren rivstartade och hoppas alla hann testa om golfshortsen passade till säsongspremiären. Vi fick några riktigt fina dagar med varma härliga dagar. Snabbt var det över och nu återgår det till mer normalt majväder, snö, regn och sol.

Rangen är äntligen igång med många besökare på plats som har testat om svingen finns där även denna säsong. Kul att ni är laddade för säsongen. Som ni sett har förra veckans väder gjort golfbanan väldigt grön på kort tid. Vilket är väldigt skönt att vädrets makter hjälper oss framåt mot en fin bana i sommar.

Banstatus
När öppnar vi? Självklart önskar vi att vi kan ge ett datum på när banan är redo. Vi brottas med vädret och viktigast är att greenerna får rätt förutsägningar nu på våren för en bra sommar. Vi har tillsammans med er medlemmar gjort ett super viktigt arbete med att plockat ur hålpluggar som ersätts med sand. Vi ser redan vilket effekt det ger när syresättningen ökar. Gräset blir piggt helt enkelt och nu under veckan sår vi i nya frön i de greener som har skador från förra året. Får vi lite värme och marktemparaturen kan komma upp i 8 grader så kommer det börja växa nytt gräs i de skadade partierna. Vi öppnar direkt vi ser att det börjar bli spelbart igen och att gräset får chans att komma tillbaka.

Nybörjarkurs eller Omstartskurs
18 maj 09:00-13:00
För tjejer mellan 12-21 år
Pris: 1 500 kr
Pris 0 kr för medlemmar i Samuelsdals Golfklubb eller Falun Borlänge Golfklubb.
Tränare Anna Helsing och Malin Spångberg
Anmälan https://www.samuelsdalgolf.nu/gront-kort/

Big image here

Vi behöver er hjälp

Vårens Nybörjarkurser startar denna vecka och Jonas är laddad till tänderna. Kursen är fullsatt och vi behöver eran hjälp att vara fadder och stötta i deras resa mot Grönt Kort. Anmäl er till Jonas Osterman 070-730 18 77

Arbetsdag 14 maj 09:00-15:00
Vi har kommit igång bra denna säsong med små och stora projekt på anläggningen denna vår. Nu behöver vi eran hjälp igen och vi kallar in till en Arbetsdag för att lösa resten av våra planerade uppgifter. Två huvuduppgifter är vägen till Pensionatet och göra om i Härbret för säkrare förvaring. Sen finns andra uppdrag som vi behöver hjälp med beroende på hur många vi blir. Vi fixar självklart Hamburgare och korv till lunch.
Anmäl er till johan@samuelsdalgolf.nu


Regelinformation med digitalscoreinmatning

Sista omgången av Regelinformationen får ännu en gång nytt datum. Denna gång pga av vädret och vi flyttar den en vecka framåt igen. Vi har planerat att 30 st. deltagare kan vara med och det kommer vara en Tipspromenad med frågor från tidigare tillfällen. In och anmäl er till sista omgången och bli klubbens mästare på regler.
Regelinformation onsdag 15 maj 09:00

Tack så länge och nu är vi äntligen igång med shopen och receptionen. Vi kommer smyga igång med fasta öppettider till helgen och redan nu kan vi börja servering av kaffe med bulle igen. Shopen har fått ett rejält ansiktslyft tack vare våra Partners under vintern och Dalecarlia har fyllt upp Shopen med spännande nyheter inför säsongen. Bokning av plats i Härbret får vi vänta med efter Arbetsdagen den 14 maj.

Ta hand om er och snart är det äntligen dags för säsongspremiär på Samuelsdal Golf igen.

Bästa hälsningar,
Johan Bergström Brahn

Copyrights © 2024

Logo
Logo
Logo
Logo
Logo
Logo
Logo
Logo
Logo
Logo
Logo
Logo
Logo