Nyhetsbrev v.18 Äntligen säsongstart!

Äntligen säsongstart!

 

Tack för erat tålamod och nu kan vi äntligen starta upp denna säsong!

En kall och blöt vår med snö och kalla nätter har inlett årets golfsäsong, men nu kan vi äntligen komma igång. Imorgon fredag 12:00 öppnar i rangen för säsongen. Varmt välkomna ut och hitta formen inför lördagens banöppning av hål 10-18.

På lördag den 6 maj 09:00 kan vi äntligen öppna upp hål 10-18 med ordinarie greener. Det är bollränna som gäller och tee är placerat vid mattorna nu tills vi kan öppna upp ordinarie teeplaceringar. Det är blött på sina ställen och lägesförbättring gäller tillsvidare.

På Min Golf kommer ni kunna se bokningsläget och ev startförbud. Bollränna kommer alltid gälla på hål 10 och i rulllistan på Min Golf ser ni bokningsläget under (Hål 10-18 Parkbanan) och bokningsläget på hål 1 hittar ni via (Hål 1-9 Långa Banan).

Snurrigt? in och kika på www.mingolf.se och gå in på Hitta startid och kika på Samuelsdal Golfklubb hur det är upplagt, vi finns till att hjälpa er i shopen.

Varmt välkomna ut och spela i helgen, shopen håller öppet mellan 09:00-15:00 varje dag tillsvidare.

 

Banrapport 2023

Hur har våra greener klarat vintern?

Det blev ännu en tuff vinter och när istäcket var som tjockast var känsla inte alls bra. Nu har det gått några veckor sen isen försvann och SGFs Bankonsulent var här i den 19 april för titta på greenerna. Greenerna har klarat sig ok trots den tuffa vintern och vi har jobbat hårt med grova luftpinnar för att få en bra vårstart och tillföra mycket syre.

Nu när vi öppnar hål 10-18 kommer ni se att vi har luftat och lagt en rejäl dress, vilket är en åtgärd vi måste göra för att gräset ska må bra resten av säsongen. Innan lördag kommer vi välta och klippa en gång till för att ge en hyfsad bollrull till säsongstarten. Det vi kan säga om greenerna på hål 10-18 är att de har klarat sig bäst och gräset blir grönare för varje dag, det ser lovande ut.

Hål 1-9 har det tuffare och här kommer vi behöva vänta innan öppning av flera skäl. Det är fortfarande blött på fairway och greenerna på hål 6-8 som var väldigt utsatta 2022 kommer vi behöva jobba extra hårt med. Stödså, lufta och dressa för att skapa bättre förutsättningar till denna sommar. Innan gräset har kommit igång helt hoppas vi på att fairway har torkat upp och är redo för spel. Vi håller er uppdaterade löpande hur arbetet går med hål 1-9.

Den 18 maj är det dags för nästa omgång av Nybörjarkurs hos oss, känner ni någon som borde ta Grönt Kort klicka här Nybörjarkurser – Samuelsdals Golfklubb (samuelsdalgolf.nu)

Varmt välkomna till en ny golfsäsong hos!

Johan Bergström Brahn
Verksamhetsledare
Samuelsdal Golf

 

Copyrights © 2024