Nyhetsbrev v.13

Väntar våren runt hörnet?

Bästa medlem,

April månad står på tur och snart är det äntligen dags för en ny golfsäsong. Den ihållande vintern testar vårat tålamod till max och vi längtar efter att få starta upp årets säsong.

Greenerna tittade fram en kort stund förra veckan och det som kom fram såg riktigt grönt ut. Nu håller vi tummarna att resten av vintern är snäll och våren kickar igång ordentligt efter Påsk.

I helgen var det uppstart av Dalaraketen som Samuelsdals GK genomför tillsammans SGF, RF & SISU som är en fortsättning på Vision 50/50s Klubbutvecklingsprogram. Ett viktigt stöd för att fortsätta utvecklingen av Samuelsdal och första mötet fokuserade på att koppla i Vision 50/50 arbetet med Dalaraketen. Vi kommer hålla er uppdaterade under tiden som processen pågår och vill du vara med i arbetet ta gärna kontakt med antingen Ordf. Sven Hillgren eller Johan Bergström Brahn.

Betalning på Min Golf

Årets avgifter hittar ni på Min Golf under Obetalda avgifter och behöver ni hjälp vänligen kontakta oss , enklast via mail. Ni som har barn som är medlemmar hos oss och inte kan hitta deras avgifter, kan vi behöva vi lägga upp er som vårdnadshavare. Ta gärna kontakt för att vara redo inför säsongstarten. Nytt för i år är att medlemskapet blir aktivt först när samtliga avgifter är betalda och det justerar systemet efter betalningen är genomförd.

Behöver ni uppdatera erat medlemskap eller har andra frågor kontakta oss gärna via mail för snabbast service.

Nytt inför 2023

Vi kan börja med att presentera Freddy Cernold som började den 1 mars på Samuelsdal Golf. Freddy växte upp på klubben som junior och spenderade somrarna på golfbanan. Hans roll blir att ersätta Anders Smedh på sikt och ta hand om våra maskiner. Nu pågår en intensiv period med upplärning och förberedelse för sommaren med maskinparken. Varmt välkommen till oss och hoppas du kommer trivas.

Via Players 1 som är ett verktyg för medlemsundersökningar som sker årligen får vi värdefull information om vad ni tycker. Vi har tittat över tid och även vad ni tycker från den senaste säsongen. Vi är tacksamma att ni tar er tid och fyller i denna undersökning varje år. Vi har en del områden som vi behöver jobba på och vi har valt ut några som kommer vara huvudfokus 2023.

Greener och Tee´s
Förra säsongen var en tuff start och Greenera tog rejält med stryk efter en isig vinter. Vi har sett över våra rutiner och justerat banarbetarnas klipprutiner med mer fokus på bättre finish på greener och tees. Färre klippdagar för att frigöra mer tid till utveckling och finjusteringar.

Tillgänglighet och startförbud
Vi ser och hör att det finns många synpunkter om att det är för mycket tävlingar med startförbud hos oss. Inför 2023 kommer Tidsbokning börja gälla på hål 1 och det är i huvudsak för att tydliggöra när du kan spela hos oss. Tidigare år har du fått leta i Veckoschemat om och när det går att spela. Ett system som inte har varit tillräckligt tydligt och svårt att vara exakt från kansliet. Det blir Tidsbokning på hål 1 mellan 07:00-18:00 med två tider i timmen som bokas på plats i shopen för spontanspel osv, på hål 10 kommer Bollränna gälla förutom när banan är bokad för tävlingar. Det blir ett hybridssystem mellan Tidsbokning på hål 1 och Bollränna på hål 10 för det spontana spelet. Det här innebär att för den som vill planera sitt spel bokar man sin tid via Min Golf och för den spontana dyker man upp på klubben och ser vart man kan komma ut för dagen.

Service
Förra säsongen hade vi Sam’s FoodTruck på plats och tyvärr var inte försäljningen tillräcklig för att kunna fortsätta ett år till. Till denna säsong kommer vi växla upp inne i Shopen och öka våra rättigheter mer likt ett Café. Vi ser i Players 1 att det finns ett behov av ett större utbud i kiosken med mer att välja på. Nu får vi möjligheten att kunna servera varma och kalla smörgåsar, korv med bröd osv. Vi har även fått rättigheter till att servera Öl upp till 3.5%. Ett liten steg framåt för ökad service och självklart kommer det serveras bullar i sommar också.

Klubbliv
Här hamnar till stor del tävlingsverksamheten och det finns en arbetsgrupp som finslipar på tävlingsschemat för säsongen 2023. Målet är att ha färre tävlingar på helgerna och frigöra mer tid för sällskapspel på attraktiva tider. Snart kan vi släppa årets tävlingsprogram som innehåller några spännande nyheter och klassika aktiviteter på Samuelsdal.

Ha en fantastisk helg nu och glöm inte att anmäla er till vårens kurser eller tipsa om våra populära Nybörjarkurser.

Allt gott!

Johan Bergström Brahn
Verksamhetsledare
Samuelsdal Golf

Copyrights © 2024