Med anledning av Coronaviruset

Vi prioriterar våra medlemmars, besökares och medarbetares hälsa.

Samuelsdals Golfklubb följer noga Folkhälsomyndighetens rekommendationer och tar självklart smittspridningen av coronaviruset, COVID-19 på fullt allvar. Vi håller oss hela tiden uppdaterade om myndigheter och SGFs riktlinjer och vidtar alla de nödvändiga åtgärder i enlighet med deras rekommendationer och tillämpar dem i vår verksamhet.

Ändringar kommer snabbt och vi ser till att uppdatera aktuell information på vår hemsida så fort det kommer nya direktiv eller om något annat i vår verksamhet påverkas.

Med anledning av den nu rådande situationen i Sverige med risk för farlig smittspridning har Svenska Golfförbundet utarbetat råd och riktlinjer som vi på Samuelsdals Golfklubb självklart kommer att jobba utifrån. Här är några av de generella rekommendationer:

Träningsverksamhet

  • Undvik att samla människor i grupper större än 25 personer, enligt de råd som finns från RF.
  • Uppmana till god hygien och håll avstånd mellan individer.
  • Var tydlig med att den som känner någon form av symptom måste avstå aktiviteten.

Spel

  • Golfspel kan ske i nuläget, där banor är öppna precis som vanligt.
  • Uppmana till god hygien och att undvika eventuella samlingsplatser på klubben

Tävlingsverksamhet

  • Även tävlingsverksamhet kan ske på klubben, men undvik samlingar som till exempel tävlingsstart/information och prisutdelningar.
  • Se över hur transporter genomförs och försök åka mer uppdelat.

Vill ni läsa mer, klicka HÄR för att komma till SGF:s informationssida.

Vi ber dig att följa våra försiktighetsåtgärder. Vi uppmanar alla som känner av sjukdomssymptom att stanna hemma. Vi tar inte i hand när vi hälsar på varandra och håller ett visst avstånd till varandra.

Tvätta händerna ofta med tvål och vatten. Måste du hosta eller nysa, gör det i armvecket eller i en näsduk.

Vi ökar nu frekvensen av städning på vår anläggning, särskilt fokus på de ytor som vanligen är i kontakt med händer (exempelvis handtag, kranar, etc.)

Årsmötet 29 mars
Pga rådande situation har styrelsen för Samuelsdals Golfklubb 2020-03-15, beslutat att att vi flyttar fram vårårsmötet till söndagen den 26 april, kl 10:00, till att börja med. Nytt beslut kan komma senare.

Styrelsen ser inte att någon av punkterna som skall avhandlas på vårårsmötet är verksamhetskritiska utan vi anser att belut kan tas senare.

Våra stadgar säger att mötet skall hållas före mars månads utgång. Men nu är vi ju i en extraordinär situation och Samuelsdals GK tar vår del av samhällsansvaret.

Du, som medlem, har möjlighet att överklaga beslutet och det görs i så fall till SGF`s Juridiska Nämnd.

Det är knepigt att sia om framtiden i dessa tider, men en sak är säker, att vara tillsammans utomhus är mer gynnsamt, därför längtar och räknar vi ner dagarna mot golfsäsongen!

Var rädda om er!

Copyrights © 2024