Maj på Samuelsdal

Hej!
Säsongen är nu igång. Vi har öppnat rangen och i morgon, fredag 3/5 14:00, öppnar vi även de långa hålen (1-9) för spel. OM nu inte vädret ställer till det. SMHI har förvarnat om fallande temperaturer och eventuellt snöfall och nattfrost. Vi håller tummarna att det skall gå bra.
Fredag 3/5 öppnar även kansliet och shopen för säsongen, med ordinarie öppettider: Vardagar 09:00-17:00 samt helger 09:00-15:00. Passa på att ta del av Shopen´s ”Grand Opening”-erbjudande med fina rabatter.
Händer i övrigt i maj:
Herrarna har upptakt på pensionatet på lördag 4 maj 13:00. Nytt för säsongen är att åldersgränsen är slopad och alla herrar är välkomna att spela vår Herrtour på måndagar under säsongen. Datum för första omgång fastställes senare.
Vi har glädjande nog fått över 60 personer som vill börja spela golf och den första nybörjarkursen med 21 anmälda startar nu på lördag 4/5. Vår tränare/Pro Jonas startar även upp ungdomsträningen, blandade grupper, 17:00-18:30 på måndag 6 maj fram till sommarlovet och på tisdag 7 maj startar ”komma i gång” kurserna. Du som har möjlighet att ställa upp som fadder för våra nybörjare är välkomna på lördagar klockan 15:00 då vi spelar fadderronder.
Damerna har upptakt på tisdag, 7 maj 17:30, på pensionatet. Tjejtouren kommer att spelas på tisdagar under säsongen. Datum för första omgång fastställes senare.
Städdag har vi den 11/5. Vi samlas vid rangen kl 10:00 för årets ideella insats. Jocke Lindquist är den som fördelar arbetsuppgifter. Ta gärna med kratta, spade och handskar om du har. Någon typ av förtäring bjuds det på.
På torsdag den 23/5 mellan 15:00 – 19:00 kommer Dalecarlia Demo Tour till Samuelsdal, med representanter för Cobra, Callaway, Titliest och Talormade. Då kan du passa på att prova deras utrustning!
24/5 bjuder vi in till Handigolf Tour Dalarna.
26/5 är det klubb-kval på banan för våra juniorer till Teen Cup.
Golfens Dag är den 27 maj och här hoppas vi på stor uppslutning från våra medlemmar. Bjud gärna med en kamrat som inte spelar golf till denna aktivitet!
Måndag 27/5 är det kickoff för klubbens deltagande i projekt Vision 50/50 som är ett långsiktigt arbete för ett mer jämställt golfsverige.
Under maj månad kommer även seniorgolfen (fd pensionärsgolfen), torsdagsscramblen för alla och SGT (Samuelsdal Golf Tour för juniorer) att börja. Datum inte fastställt än.
Håll dig uppdaterad genom att ha koll här på hemsidan och vår Facebook, https://www.facebook.com/Samuelsdal/
Trots bakslaget med vädret ser vi fram med glädje mot golfsäsongen och du hälsas varmt välkommen till Samuelsdals Golfklubb säsongen 2019!
Mvh
Sven Hillgren
Ordförande

Copyrights © 2024