Här är ”Käcken” – vår nye klubbchef

Han spelade hockey femton säsonger i Falu IF, och liksom många andra hockeyspelare greppade Lasse Käck en golfklubba under den isfria tiden. Golfen blev en passion (nuvarande hcp 8,2) och sedan årsskiftet är han vår nye klubbchef efter Lars Nordström.

Många medlemmar känner säkert igen Käcken, som han kallas, från banan. Under åtta säsonger har han nämligen jobbat som greenkeeper tillsammans med Jocke och gänget. Under vinterhalvåret har Lasse jobbat på Film & Fabel i Falun. Tidigare jobbade han också femton år inom skolan i kommunen.

På Järlinden växte han upp med bekvämt avstånd till rinken på Lugnet. Nu bor Lasse i Övre Norslund med sambon Åsa och de har tillsammans tre barn, hund, katt och häst.

Att bli klubbchef tycker Käcken är en rolig utmaning, och han sätter en ära i att alla som kommer till vår klubb ska få ett trevligt bemötande. Och han hoppas att få se många familjer på golfbanan framöver eftersom golfen kan ta ganska mycket tid.

Lars Nordström kommer att vara något av en mentor, något som Käcken uppskattar eftersom det är mycket i det nya uppdraget som han ställs inför för första gången.

Den kommande golfsäsongen kommer att bli särskilt kul eftersom vi nu får möjlighet att spela arton hål. Det har redan strömmat till medlemmar från andra klubbar i Dalarna, och Lasse tror på en hyfsad ökning av medlemsantalet.

Bland andra nyheter den här sommaren är att hektometersystemet införs på allvar. Det betyder att dam- och herrmarkeringarna byts ut mot teemarkeringar med en siffra som anger banlängden.

Rangen kommer att få fler siktmärken, och Lasse hoppas att de nedre utslagsplatserna äntligen ska komma under tak tillsammans med bollautomaten.

Runt klubbhuset vill han fortsätta snygga upp med nya och fler sittplatser där medlemmarna kan trivas tillsammans över en kopp kaffe. Klubben får nämligen sälja kaffe, bullar och mackor från Värdshuset.

När banan kan öppna är det som vanligt vanskligt att sia om, säger Käcken. Men säg 1 maj, plus minus två veckor, så är det nog nära sanningen, avslutar han.

 

 

 

 

 

 

 

Copyrights © 2024